vineri, 3 iulie 2009

VO(mita)T obligatoriu

Scârba noastră pe clasa politică îi irită la maximum pe uninominali. Ăştia altceva mai bun nu au de făcut, în această vacanţă parlamentară, decât să găsească o soluţie să ne scoată din case şi să ne vadă aliniaţi, ca pe vremea rapid-împuşcatului, la urnele de vot.

Un oarecare uninominal de pe la noi s-a gândit ce s-a gândit şi a găsit o soluţie, crede el, care dreage ciorba. Cică ar fi mişto să se voteze în zile lucrătoare, să spunem miercuri. Omul muncii să primească de la angajator zi liberă special destinată votului. A doua zi, cu biroul populaţiei între deşte, angajatul să demonstreze că a votat. Dacă, în christoşii mă-si, nu a votat şi a folosit ziua ca să se ducă la sapă, la curve, la cârciumă sau la o bârfă între femei, să i se taie ziua. Să fie trecut absent nemotivat.

Hai, sictir! Şi pensionarul, şomerul, handicapatul, studentul… ce să facă, ei cui să arate biroul populaţiei, C.I.-ul sau B.I.-ul? Şomerul la Guvern? Handicapatul la ANPH? Pensionarul la Administraţia Cimitirelor??

Eu nu sunt de acord cu propunerea uninominalului, măcar şi pentru că, de regulă, miercurea sunt meciuri în liga campionilor sau euroligă. Sa se aleagă ca zi de vot lunea, când nu ne-am trezit încă din mahmureală. Lunea la români este cea mai nenorocită zi. Se potriveşte la fix cu profilul clasei politice. Doar îl vezi, profilul, deh!, şi-ţi vine să verşi. Urna de vot este numai bună pentru aşa ceva. Aşadar, hai la vo(mita)t, că ne taie ăştia ziua de muncă.

Niciun comentariu:

ROMANE, FII MAI NEAMT!