miercuri, 23 septembrie 2009

La Giurgiu, Băsescu lansează la apă o navă deja lansată.

Duminică, 20 septembrie 2009, pe nepusă masă, Traian Băsescu, flancat de sepepişti, a descins la Şantierul Naval din Giurgiu (SC Shipyard ATG SA Giurgiu), fix la ora 10.30, la invitaţia prietenului său, fost coleg de facultate, comandantul Gheorghe Apostol, administratorul SC Shipyard. Băsescu a fost invitat să lanseze la apă o navă, construită pentru un partener olandez (VEKA SHIP BUILDING).
Râsul-plânsul vine abia acum. Nava respectivă fusese lansată la apă cu vreo săptămână în urmă. Ca să-i ofere lui Băsescu şansa să o plesnească în bot cu o sticlă de şampanie, diriguitorii de la SC Shipyard ATG SA Giurgiu au scos nava din apă, au repus-o pe Sincrolift. Au îmbrăcat muncitorii la patru ace în şalopete ştoc, au lustruit fiarele din curtea şantierului, au astupat gropile şi au pregătit echipa de zgomote. Când s-a anunţat că vine şeful statului, băieţii cu flexurile s-au pus pe treabă. Alţii, prin hale, loveau la ciocane de le săreau casca din cap.
Sub privirile lui Băsescu, o angajată din SNG a prins stigla de şampanie şi a trântit-o cu putere de botul navei. Sticla nu s-a spart din prima. Întreaga asiastenţă a amuţit. Dacă şi la a doua încercare nu se sparge sticla e semn rău. Din fericire sticla, legată de o cordelină, a făcut o voltă după care s-a lovit de navă şi s-a spart.
Presa locală nu a avut acces la acest eveniment, cu excepţia jurnaliştilor portocalii şi a postului de televiziune oficial recunoscut ca fiind sub patronajul PDL. Asta nu ne-a împiedicat să ne consultăm sursele de informaţii, prezente la faţa locului.

Niciun comentariu:

ROMANE, FII MAI NEAMT!