miercuri, 9 septembrie 2009

Regele, Preşedintele şi Mondialu de impoliteţuri

Traian Băsescu s-a aflat în mijlocul rromilor la sărbătoarea zilei Naşterii Maicii Domnului. Cel cunoscut şi recunoscut în comunitatea rromilor sub titulatura de Regele Interbaţional al Rromilor l-a invitat pe preşedinte României la masă. De altfel, însuşi preşedintele a declarat, amuzat, că a venit să mănânce muşchi ţigănesc.
Cum era firesc, alături de preşedinte s-a aşezat soţia sa, Maria Băsescu, la rândul său o sărbătorită. Cu un gest de o impoliteţe greu de cuprins în cuvinte, Băsescu îi cere soţiei sale să elibereze scaunul pentru că a venit la masă însuşi greutatea sa, Regele Cioabă al internaţionalei rrome.
Mjestatea Sa, Cioabă, în loc să treacă la dreapta lui Băsescu, unde se afla deja un scaun liber, a preferat să o marginalizeze pe Maria Băsescu. Urâte gesturi din partea a doi oficiali cu rang înalt. Ar fi incorect să le spunem ţigăneşti, pentru că la masa festivă se aflau un rrom şi un român, într-o frăţie de chiolhan.
Mai la urmă, după horă, Maria Băsescu a primit în dar o monedă de aur din partea unui domn cunoscut prin lumea interlopă sub numele de Bercea Mondialu.
Mondialu a legat cu un nod zdravăn (chiar aşa!) lanţul cu moneda de aur la gâtul primei domne a ţării.

Niciun comentariu:

ROMANE, FII MAI NEAMT!