sâmbătă, 30 mai 2009

Lebeda-nunceag



Scris de sictireli pe 05/29/2009
(În imagine vă prezentăm noua specie lebăda-nunceag)

Cea mai tare ştire publicată astăzi (29 mai, anul de graţie 2009) în presa din România, este următoarea:
“Un bărbat a apucat o lebădă vie de gât şi a folosit-o pe post de armă pentru a-şi ataca oponentul în timpul unei altercaţii pe malul unui râu în München, însă, din fericire, pasărea a scăpat nevătămată.
Potrivit presei locale, bărbatul, identificat doar ca Sebastian P. a atacat şi lovit un turist cu ce a apucat, printre care lebăda, sticle şi chiar un grătar cu cărbuni aprinşi. Victima a scăpat cu răni uşoare. Atacatorul, în stare de ebrietate în momentul incidentului, a fost condamnat de un tribunal din München la doi ani de închisoare cu suspendare.”
Iată că românii au înţeles, în fine, că lebedele sunt bune şi pe post de nunceag (armă de autoapărare folosită de experţi în arte marţiale -n.n.) nu numai la tigaie sau pe grătarul încins deja; deducem noi, nehaliţii. Seby şi-a bătut adversarul de i-au mers fulgii. Motiv pentru care românul nostru a fost condamnat, mai şpriţ de vară, la numai 2 ani de închisoare şi nu la expulzare din Germania, cum s-ar fi întâmplat dacă atacatorul, după ce a frăgezit zburătoarea pe spinarea oponentului, ar fi pus-o pe grătar.
Presa, Made in Germany, împerfectă ca de obicei, nu precizează două lucruri importante. 1) De la ce a început incidentul, lăsându-ne pe noi să deducem. 2) Pentru ce a primit românul 2 ani de închisoare. Pentru vătămare corporală sau pentru folosirea lebedei pe post de armă… albă.

În schimb, comunicat oferit presei germane, specifică fără dubii că este vorba despre o lebădă, nu despre un lebe2, ceea ce mă face să cred că poliţiştii germani au apelat la un ornitolog înainte de a se decide să-l pedepsească pe român. Oare ce pedeapsă ar fi primit luptătorul ninja-rumaniche, dacă ar fi agăţat de gât un lebe2?

Un comentariu:

Tudi spunea...

Emit si eu o ipoteza: Sebi e pasionat de ornitologie. Asa se explica maiestria cu care a manevrat pasarea, fara s-o vatame aunci cand l-a croit cu ea pe turist.

ROMANE, FII MAI NEAMT!