sâmbătă, 3 octombrie 2009

Anunţul lui Băsescu a picat la Sânnicolau Mare

Traian Băsescu a fost rugat la Sânnicolau Mare să-şi anunţe candidatura. De data asta preşedintele nu s-a mai putut abţine şi şi-a dat drumul. La gura. Şi a anunţat ca va candida. Gheorghe Untilă este eroul local care l-a făcut pe Băsescu să scoată naţia din incertitudine.
Anunţul a declanşat un val de bucurie şi de uşurare în PDL. Doar Emil Boc nu s-a bucurat. De sărit a sărit, dar nu prea sus. Mai mult, surse din PDL ne-au anunţat, pe şoptite, că la auzul anunţului făcut de Băsescu pe negândite, ar fi murmurat: Atât mi-a fost mandatul. După 6 decembrie voi reveni la Cluj, Băsescu în PDL şi astfel ţara se linişteşte.
Elena Udrea a scos un chicot ghiduş şi a făcut ştrengăreşte cu ochiul către Blaga, că o şcolăriţă prinsă cu mâna în, la, pe… Din bun simţ, Emil Boc a întors capul privind gânditor pe fereastra biroului. Afară plouă. A venit toamna. Cu ce-şi va acoperi inima? Cu ceva. Dar cu ce? Că nu prea mai are ce pune la inimă. Sună telefonul.
- Domnule prim-ministru, mama dumneavoastră aşteapta în telefon.
- Ce caută în telefon? Cine a lăsat telefonul deschis? Să o scoată imediat cineva!
- Mă scuzaţi, domn prim, m-am exprimat greşit. Mama dumneavoastră vrea să vorbească cu dumneavoastră. Scuzaţi cacofonia. Alta mai strălucită nu am gasit.
- Da, mamă. Da, mamă. Da, mamă. Da, mamă.
Pune telefonul pe masă şi strigă: Mamăăăăăăăăăă. Băsescu candidează! Mă duc la Cluj. Mă aşteaptă mama cu masa pusă. Trânti uşa biroului în urma sa, stârnind un val de indignare. Valul mătură faleza. Femeia de serviciu mătură podelele. Udrea se urcă pe mătură. Guvernul spălă putina.
În colţul străzii, un cerşetor îl întâmpină pe premier cu apelativul “nea Emile”, ce face. bre, leul? Pică sau nu pică? Generos, premierul îi aruncă în pălărie o monedă de un euro, nedecontat din ultima diurnă.
- Să nu o schimbi acum. Mai aşteaptă până la 6 decembrie. Atunci pică.
. Ce cade, bre? Euro?
- Cine a vorbit de euro?, îl întrebă, ca pentru sine, grăbindu-sei să prindă autobuzul spre Gara de Nord.
Înainte de a pune piciorul pe scara autobuzului avu timp să-l audă pe cerşetor strigând în urma sa: Şi dacă pică, noi, cerşetorii, ce să facem?

Un comentariu:

Anonim spunea...

Filme romanesti online!!! www.cinemaromanesc.blogspot.com

ROMANE, FII MAI NEAMT!